Polityka prywatności

Polityka prywatności strony internetowej Pacztex.pl

Informacje ogólne

  1. Niniejsza Polityka prywatności określa zasady przetwarzania i ochrony danych osobowych przekazywanych przez Użytkowników w związku z korzystaniem przez nich z usług kurierskich poprzez stronę Pacztex.pl
  2. Administratorem danych osobowych jest Pacztex sp. z o.o., ul. Topolowa 12, 55-095 Łozina, która jest wyłącznym właścicielem spółki Pacztex.
  3. Pacztex sp. z o.o. zarejestrowana w Sądzie Rejonowym dla Wrocław Fabryczna nr KRS 0000680274 jest administratorem danych osobowych Klientów, uzyskanych w trakcie korzystania z serwisu Pacztex.pl, w rozumieniu ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych; tekst jedn. Dz.U. z 2002 roku, nr 101, poz. 926 z późn. zm..
  4. Danymi osobowymi określane są wszystkie informacje o osobie fizycznej. Do takich danych zaliczamy imię, nazwisko, adres, numer telefonu, adres e-mail, także datę urodzenia. Inne informacje, dotyczące np. preferencji osobistych, nie zaliczają się do danych osobowych.
  5. W celu prawidłowego wykonania usług Klient musi przekazać Usługodawcy dane osobowe Klienta, Nadawcy oraz Odbiorcy. Podanie danych przez Klienta jest dobrowolne, a dalsze przetwarzanie tych danych musi zostać zatwierdzone. W innym przypadku serwis Pacztex.pl nie będzie w stanie wykonać usług.
  6. Dane osobowe Klienta, przetwarzane są w celu nawiązania, ukształtowania, zawarcia, zmiany lub rozwiązania Umowy pomiędzy Usługodawcą i Klientem oraz zrealizowania Usługi za pośrednictwem serwisu Pacztex.pl.
  7. Administrator danych, czyli Usługodawca, zapewnia bezpieczeństwo przekazanych danych oraz realizację uprawnień Klientów, wynikających z ustawy o ochronie danych osobowych. Klient ma w każdym momencie prawo dostępu do treści własnych danych osobowych, ich poprawiania lub usunięcia swoich danych osobowych – w takim przypadku powinien się skontaktować z Usługodawcą poprzez wiadomość e-mail lub formularz kontaktowy, znajdujący się w zakładce Kontakt. Usługodawca może odmówić usunięcia danych Klienta, szczególnie w przypadku, gdy Klient nie uregulował wszystkich należności wobec Usługodawcy.
  8. Dane osobowe Klientów mogą być przekazywane podmiotom trzecim tylko za zgodą Klienta w określonych przypadkach, w szczególności firmom kurierskim (Partnerom) w celu doręczenia przesyłek do Klienta.
  9. Usługodawca zastrzega sobie prawo do wysyłania Klientowi wiadomości drogą elektroniczną. Zalicza się do nich informacje odnoszące się bezpośrednio do funkcjonowania serwisu Pacztex.pl. Każdy Klient ma prawo zastrzec, że nie chce otrzymywać informacji od Pacztex.pl. Wszelkie treści reklamowe związane z działalnością komercyjną Usługodawcy i jego kontrahentów mogą być przesyłane Klientom wyłącznie za ich zgodą, zgodnie z treścią art. 10 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. 2002, Nr 144, poz. 1204, z późn. zm.).
  10. Serwis  Pacztex.pl może wykorzystywać pliki cookies, czyli pliki tekstowe zapisywane na komputerze Klienta, identyfikujące go w sposób potrzebny do umożliwienia niektórych operacji. Pliki cookies wykorzystywane są między innymi do zapamiętywania danych niezbędnych do logowania Klienta lub profilowania osoby odwiedzającej serwis pod kontem reklamowym, statystycznym oraz dostosowania serwisu do indywidualnych potrzeb odwiedzającego. Warunkiem działania cookies jest ich akceptacja przez przeglądarkę oraz nie usuwanie ich z dysku. Klient ma możliwość ograniczenia lub wyłączenia dostępu plików cookies do swojego Urządzenia. W przypadku skorzystania z tej opcji korzystanie z serwisu będzie możliwe, poza funkcjami, które ze swojej natury wymagają plików cookies. Jeżeli nie wyrażacie Państwo zgody na używanie plików cookies, a chcecie korzystać z serwisu www.pacztex.pl, prosimy o zmianę ustawień w przeglądarce albo korzystanie z trybu prywatnego(gość). Dalsze korzystanie z serwisu Pacztex.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza ich akceptację. Jednocześnie informujemy, że macie Państwo prawo do cofnięcia wyrażonej zgody w każdym momęcie, wycofanie zgody nie ma wpływu na zgodność z prawem przetwarzania Państwa danych którego dokonano na podstawie udzielonej wcześniej zgody.
  11. Wszelkie pytania i wątpliwości dotyczące Regulaminu, Polityki Prywatności oraz korzystania z serwisu Pacztex.pl prosimy kierować na numer tel. 71 60 60 942 lub na mail: biuro@pacztex.pl. Zapraszamy również do wysyłania wiadomości poprzez formularz kontaktowy zawarty w dziale kontakt.

 

Informujemy, że ta strona używa plików cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. x